top of page

Hudpleie for menn

Er det en forskjell mellom huden til menn og kvinner, og hvordan setter man sammen en effektiv hudpleie?


Hudpleie har lenge vært en ting man assosierer med damer, og det er det absolutt ingen grunn til. Hudpleie er for alle, uavhengig av kjønnsidentitet. Som hudterapeut opplever jeg at menn er nysgjerrige, men kan synes det er skummelt og overveldende – og de er jo ikke helt alene der.


Jeg synes det er gøy å se at interessen vokser og her håper jeg å gi deg en god oversikt på mannlig hud og hudpleie.


Så enten om du er en som vil vite mer for å sette i gang med din egen hudpleie eller du vil hjelpe en mann i livet ditt til å få en hud som gløder og holder seg yngre lenger – les videre!

I denne artikkelen skal vi gå igjennom

· Er det forskjell mellom huden til en mann og til en kvinne?

· Hvordan sette sammen en effektiv rutine basert på hvor mye du selv vil gjøre, fra det helt grunnleggende til det litt mer avanserte.


Er det forskjell mellom huden til en mann og til en kvinne?


Hud er hud, og en god hudpleierutine med gode ingredienser vil fungere godt uavhengig om produktene er merket som hudpleie for damer eller for menn.

Men, det er noen forskjeller mellom huden vår.


Menn har typisk en litt tykkere hud, med en høyere talgproduksjon. Talg er oljen huden vår naturlig produserer, og som kan gjøre det blank i løpet av dagen. Dette betyr naturlig større porer, både på grunn av en høyere talgproduksjon og fordi menn har tykkere hår i ansiktet. En tykkere, grovere hud vil også reagere mindre på irritasjon og vil ofte være mindre sensitiv.

De kan slite med andre problemstillinger som inngrodd hår og irritasjon etter barbering.

På grunn av forskjell i hormoner er det ulikheter mellom når menn og kvinner utvikler akne. I tenårene har menn høy aktivitet av kjønnshormonet androgener som man tror har en viktig rolle i utvikling av akne, så unge menn har oftere utbrudd som tenåringer. Det er mindre sannsynlig at menn har akne som voksne da de har mindre forandringer i hormoner enn det kvinner har. Disse forskjellene er selvfølgelig veldig grunnleggende og ikke noe fasit svar, mange faktorer spiller inn og kan påvirke disse forskjellene den ene eller andre veien.

Hvordan sette sammen en effektiv rutine for menn


Som med alle hudpleierutiner er det viktig å se an hva man faktisk kommer til å bruke og gjøre, avhengig av hvem man er, erfaring med hudpleie, livsstil osv. Dersom man har masse gode produkter som man ikke bruker er man like langt.


Hvis man vil ha en enkel hudpleie, hvor man får mest mulig ut av minst mulig, så vil rutinen se slik ut:


Rens: En god rutine inneholder alltid en rens. Rensen skal benyttes morgen og kveld. Den masseres inn i ansiktet 30-60 sekunder og skylles av med lunkent vann.


Krem eller olje og solfaktor: Om morgenen legger man en lett krem eller dagolje og følger opp med solfaktor, det er den absolutt beste investeringen man gjør for å forebygge aldring av huden. Om natten kan man benytte samme krem/olje som om morgenen dersom den ikke har solfaktor i seg.


Dersom man vil ta hudpleierutinen noen steg videre er en eksfolierende behandling noe man absolutt burde ha i rutinen sin. Et nattserum med eksfolierende egenskaper vil bryte ned pigmentflekker, tekstur, ujevnheter og forbedre tegn på aldring. Brukes 2-3 ganger i uken om natten istedenfor gjeldende krem/olje.


Neste steg på skalaen er serum, øyekrem og masker. Å legge til et vitamin c serum til rutinen vil hindre nedbryting av huden, og beskytte den ytterligere mot sol og forurensing. Øyekrem tar vare på den sarte huden rundt øynene og sørger å vedlikeholde tykkelse og fukt for å minimere aldringstegn, hoven hud og mørke ringer. Til slutt er det masker, som flere og flere har begynt å benytte seg av. En god leirmaske vil trekke ut forurensing, talg og smuss fra huden og etterlate den balansert og jevn. En fuktighetsmaske støtter huden og gir en sunn glød.

Kommentare


bottom of page