top of page

Hudterapeutens råd til vinterhuden

Hva trenger huden din om vinteren?


Stram hud, såre knoker, tørre lepper? Kjenner du vinteren på huden, så fortsett å lese for våre råd:


 1. Fra sesong til sesong er det sjeldent behov for en total overhaling av hvilke produkter du bruker, men det kan være greit å være obs på eksfolierende og sterke ingredienser i produktene du bruker. Dersom du blir tørr om vinteren kan du prøve deg frem med å bruke disse produktene sjeldnere og se om det hjelper.

 2. Husk solfaktor selv om vinteren. Dersom du ikke er så fan av solkrem om vinteren så prøv disse serumdråpene med SPF 30 som også beskytter mot lys fra skjermen!

 3. Kom inn til en ansiktsbehandling. Avhengig av hva du trenger kan vinteren være den perfekte tiden for en Green 7 Acid Peel ansiktsbehandling siden du ikke trenger å bekymre deg for soleksponering. Men oppbyggende og fuktighetsgivende behandlinger kan også være en lindrende hjelp i vintermånedene.

 4. Hold på fuktigheten! Få i deg vann og essensielle fettsyrer gjennom kosten for å hydrere huden fra innsiden. Av produkter pass på å ha en mild rens som ikke stripper huden for barrieren sin. Og dropp renserutinen om morgenen for å beholde all den gode oljen kroppen har jobbet natten igjennom for å produsere.

 5. Sensitiv hud er ofte ekstra utsatt om vinteren. Du kan føle deg sår og stram i huden samt oppleve å bli mer rød. Å bytte til ekstra næring- og fuktighetsrike produkter som roer ned huden kan være en god løsning. Sensitiv serien til Esse Skincare er som en lindrende drøm for irritabel hud. 1. Bytt til en rikere fuktighetskrem og bruk mer tid på å massere den inn for maksimal effekt

 2. Tørr på leppene? En reaksjon er ofte å fukte leppene våre selv ved å slikke på de, men det gjør vondt verre. Finn et skikkelig godt leppeprodukt for deg og bruk det! Vi har flere produkter å velge mellom her.

 3. Håndkrem og fotkrem. Vårt beste råd er å ha en rik krem stående på nattbordet som du smører hender og føtter inn med før du legger deg. Det kan også være en ide å ha en håndkrem stående ved hver vask slik at det er lett å smøre seg inn etter håndvask.

 4. Pedikyr er ikke bare for sommerhalvåret. Mange venter på sandalværet før de pleier føttene sine, men jevnlige fotpleietimer kan forebygge sprekker i hælen som kan bli veldig plagsomme og hindre vanlig aktivitet.

 5. Ta ekstra godt vare på kroppen. Bruk en dusjolje i dusjen, klapp(ikke gni) huden tørr og lås inn fuktigheten med en rik krem.

 6. Vær obs på temperaturen inne og på vannet du benytter. Når det er kaldt ute frister det å skru opp varmen skikkelig inne. (Kanskje ikke akkurat nå med gjeldende strømpriser?). Stor svingning i temperatur tørker ut huden din ytterligere, så hold temperaturen på enn god lunk.

Comentarios


bottom of page