top of page

Massasje

Oppdatert: 24. nov. 2021

Massasje er en historisk form for helbredelse, som vi kan spore langt tilbake i historien. Vi har gjennom århundre vært overbevist om de terapeutiske egenskapene til massasje og brukte den til å behandle en rekke plager. Massasjeterapi er praksisen med å jobbe med muskler og annet bløtvev for å forbedre en persons velvære eller helse. Det er en form for manuell terapi som inkluderer å holde, bevege og legge press på muskler, sener, leddbånd og fascia. Begrepet "massasjeterapi" brukes for å beskrive en lang rekke teknikker som varierer i måten berøring, trykk og intensiteten av behandlingen påføres på.


Hos Grønne Gamborg utfører vi klassiske svensk massasje. Det er en behandling for velvære, men ikke for dyp bindevevsmassasje eller sportsmassasje.


Gjennom 2020 og 2021 med økt hjemmekontor, dårlige sittestillinger og økt stress i en vanskelig situasjon har vi massert som aldri før. Vi får gode tilbakemeldinger på reduserte vondter i nakke og skuldre, samt økt generelt velvære.


FORDELER MED MASSASJE

En av de mest umiddelbare fordelene med en massasjebehandling er at du opplever en dyp avslapning og indre ro. Massasje frigjør nemlig hormoner kalt endorfiner som produserer en følelse av velvære!


Nivåer av stresshormoner, som adrenalin, kortisol og noradrenalin, reduseres også. Studier tyder på at høye nivåer av stresshormoner svekker immunforsvaret, og kan bidra til raslere aldring av huden.


Oppsummert er noen av fordelene med massasje:


redusert muskelspenning

forbedret sirkulasjon

stimulering av lymfesystemet

reduksjon av stresshormoner

avslapning

økt leddbevegelighet og fleksibilitet

forbedret hudtone

forbedret utvinning av bløtvevsskader

økt mental årvåkenhet

redusert angst og depresjon.HVEM KAN IKKE FÅ MASSASJE?

Det er noen tilfeller der massasje kanskje ikke anbefales, eller en henvisning fra fastlege eller spesialist bør innhentes, inkludert (men ikke begrenset til):


under svangerskapet

hvis det er hudutslett, kutt eller infeksjoner

hvis det er mistanke om brudd eller beinbrudd

dersom personen har en livstruende sykdom.


Klar for velvære? Book time til massasje her!

Comments


bottom of page