top of page

Hvordan få mindre stress i hverdagen?

Oppdatert: 2. okt. 2020

Mange av oss føler på høye skuldre, kortpustethet og mye stress.


Mye av vårt stress gjennom dagen kan komme fra å føle seg overveldet. Når vi føler oss overveldet, bekymrer vi oss om "Hva om?", Eller "Hvordan vil jeg noensinne få dette gjort?" Vi er ikke til stede i nået med det vi gjør, vi har fokuset i fremtiden på det vi fortsatt må gjøre, og som et resultat går vi rundt i sirkler.


“What you think you become, What you feel you attract, What you imagine you create”I slike situasjoner er det fint å ha noen teknikker for å forandre tankesettet vårt og å komme tilbake til nået.

Spør deg selv disse tre spørsmålene:

- Når jeg føler meg overveldet, hvordan er kroppsspråket ditt? (f.eks. jeg kan ikke sitte stille, pusten blir kort, skuldrene blir høye, tankene raser)

- Hvordan prater jeg til meg selv? (f.eks.jeg kan ikke gjøre alt, det er for mye! Jeg begynner å lete etter problemer som ville forklare hvorfor jeg føler meg stresset)

- Hvordan får det meg til å føle?


Skriv gjerne dette ned, og skriv ved siden av hva du gjør når du er i et motsatt tankesett. Hva gjør du når du føler deg på toppen av gjøremålslista, når du er rolig og føler at du har kontroll? Dette krever tid og øvelse, men trikset her er å å etterligne de positive følelsene du visualiserer i "riktig" tilstand, og så endre kroppsspråket ditt for å matche. Endre også den indre samtalen til hvordan den ville vært i en positiv sinnstilstand. Dette er lettere sagt en gjort, men en veldig virkningsfull teknikk som er verdt å prøve seg på.


Dette hjelper meg virkelig med å skifte humør og hvordan dagen min utfolder seg. Bare å rette opp skuldrene, puste med magen og smile hjelper meg enormt mye når jeg føler at jeg holder på å eksplodere. Å få panikk eller bryte seg selv ned med bekymring får faktisk ikke ting til å bli mindre overveldende. Jeg anbefaler deg å sjekke ut denne korte TED talken om akkurat dette temaet. Deltagerne fikk 20 % mer testosteron, og 20 % mindre kortisol i kroppen av å holde såkalte «high power poses».
Denne posten er inspirert av et nyhetsbrev jeg fikk fra iKou, som jeg er forhandler av og selger i salongen. Jeg bruker produktene aktivt i hverdagen, og de bygger på å påvirke hvordan du føler deg gjennom aromaterapi. De-stress serien er perfekt både på kontoret og på soverommet for å hente deg tilbake i øyeblikket, gi velvære og senke skuldrene. Produktene kan foreløpig bare kjøpes i salongen og ikke over nett.

Comments


bottom of page