top of page

Våren kommer - oppdater hudpleien din

Med varmere vær og lysere dager blir livet lettere! Her er våre tips til å oppdatere hudpleierutinen din for våren.


  1. Vær flink og nøye med solfaktor

  2. Eksfolier huden

  3. Legg til ansiktsmasker i rutinen din

  4. Bruk en glødende foundation for et beskyttende lag over huden din

  5. Rydd ut utgåtte produkter fra skap og skufferVær flink og nøye med solfaktor

UV stråler står for mesteparten av hudens aldring og forårsaker tragiske hudkrefttilfeller. I tillegg sitter vi foran skjermer mer enn noen gang, og selv om vi får vært mer ute fremover er det fortsatt hele arbeidsdager inne foran PC og mobil.


Bruk solfaktor hver eneste dag, selv om vinteren og selv når det er grått ute. UVA stråler, som forårsaker aldringen i huden, trenger gjennom både vindu og skyer.


Solfaktor påføres sist i hudpleierutinen, men før make-up. Legg ca. 3 fulle fingerlengder med faktor på ansikt, hals og ører. Velg en økologisk og korallrevvennlig solkrem slik at du tar vare på kloden og havene våre i tillegg til huden din. En økologisk solkrem vil også ha et strengere krav til konserveringsmidler som vil være snillere mot mikrobiomet på huden din.


Eksfolier huden din

Huden vår skiftes naturlig ut og støter fra seg døde hudceller idet de byttes ut med nye, døde hudceller som dyttes opp fra de underliggende hudlagene. Denne prosessen går tregere med årene, og med jevnlig eksfoliering (også kalt peeling og skrubbing) med et passende peelingprodukt for deg holder du huden glødende med god blodsirkulasjon og forebygger en fortykket hud. Jevnlig eksfoliering sørger også for bedre absorpsjon av produktene du legger over.


Legg til ansiktsmasker i rutinen din

En ansiktsmaske kan være så mangt ettersom hva du trenger: en rensende leiremaske eller fuktighetsgivende maske.

Legg ansiktsmaske på 1-2 ganger i uken, ideelt etter rens og eksfoliering. Våre fuktighetsmasker Shea Hydration Mask og Cream Mask kan du sove med noen netter i uka som en nattkrem for maks resultat - og fordi det er lettvint.


I april har vi en kampanje hvor du ved kjøp av en peeling og en maske fra Esse Skincare får med en 15 ml Resurrect Serum. Resurrect Serum er et potent serum som jobber med tekstur, pigmentering, linjedybde og fuktighetsnivå i huden.


Bruk en glødende foundation for et beskyttende lag over huden din

En hudpleiende foundation kan være en forlengelse av hudpleierutinen din og fungere som et ekstra beskyttende lag mot omverden. Særlig nå ved bruk av munnbind kan det beskytte mot akne forårsaket av friksjon og irritasjon fra munnbindet.

Ved å velge en foundation med solfaktor har du enda en beskyttende faktor som tar vare på huden din gjennom dagen.


Rydd ut utgåtte produkter fra skap og skuffer

Dersom produktet ikke har en dato har det gjerne bilde av en åpnet krukke hvor det står 6m, 12m eller 24m. Dette gir en indikasjon på hvor lenge et produkt er holdbart etter åpning. Kvitt deg med alle produkter du vet at har vært åpen mye lenger, og vær ærlig med deg selv. Vær særlig streng med flytende- og krem produkter og produkter du bruker rundt øynene. ⁠

Sørg for at du sorterer avfallet riktig. Gamle medisiner skal leveres til apoteket, men stort sett går kosmetikk som restavfall. Er det i glassbeholder så kaster du innholdet og sorterer emballasjen som vanlig glass etc. På sortere.no finner du enkelt hvordan du skal sortere noe du er usikker på!⁠

コメント


bottom of page