top of page

Finn tid til deg i dag!

Oppdatert: 2. okt. 2020

Vi alle nyter livet mer når vi har tid til selv hver dag.


"Jeg skulle ønske jeg hadde tid til ...." Over nyttår får mange av oss litt ekstra motivasjon til å jobbe mot målene våre, men hverdagen henter oss fort inn igjen og motivasjonen dabber av. Dersom vi klarer å få noen rutiner på plass, kan vi få mer tid til å gjøre de tingene som gjør gir oss overskudd. Og med overskudd, føler vi oss bedre og hverdagen trenger ikke fly av gårde uten at vi henger med.Ved å bruke sansene dine, særlig duft, kan du være mer tilstede i øyeblikket

STEG 1 HVA GIR DEG ENERGI OG GLEDE? - LAG EN LISTE

Skriv en liste over drømmene dine for alle de ulike kategoriene dine i livet. Inkluder deg selv. forhold, jobb - alle områdene du har i livet ditt. Skriv ned alt som ramler inn. Tenk på ting du vil gjøre i år, ting du vil ha glede av hver uke, og også hver dag. Dette kan være din "helse og lykke" -liste, det kan også være din liste over "mål" for året.


For (forhåpentligvis) inspirasjon har jeg tatt med noe fra min liste.

- daglig bevegelse - tur med hundene, trening, begynne med yoga

- unngå overfylte dager

- lage mer mat hjemme, som er full av godt og grønt

- ta vare på huden min hver dag

- starte nettbutikk

- hele tiden oppdatere kunnskapene mine om hud og kropp

- drikke 1,5 - 2 liter vann hver dag


Jeg har laget en liste på notater på telefonen min. På den måten er det lett å dra den frem når du føler at du ikke prioriterer tiden din riktig. Noe som motiverer meg er å kunne krysse av målene når jeg føler at de enten er fullført eller at de har blitt en fast del av rutinen min. Da er det også lett å legge til nye mål eller fjerne gamle mål som ikke lenger passer livet ditt! Prøv det du også, send meg gjerne din liste, så kan vi sjekke inn med hverandre om noen måneder for å se om vi er på riktig vei.

Skriv ned listen din nå, og gjør deg klar for action!
STEG 2: FINN TIDEN DIN


Tenk gjennom en vanlig uke og se hvor du kan hente ut "fri" tid.

Hvis man ønsker at hverdagen skal forandres, så må man endre på noe. Har vi virkelig ikke tid? Gjennomgå hverdagen din og se hva tiden din faktisk går til utenom jobb og søvn. De fleste har 8 timers dager på jobb, og 8 timer med søvn (ideelt).


Vi føler at vi ikke har tid til annet enn oppgavene våre. Det er matlaging, vasking, kanskje barn eller dyr med mer.

Kan vi gjøre dette mer organisert slik at det tar mindre tid? Planlegge middager, ukeshandle, ha et ryddigere hjem så vi bruker mindre tid på å lete, ha færre ting så vi bruker mindre tid på å rydde. Se hva du bruker tid på og se på mulighetene. Det er bedre å være være i forkant enn å alltid føle at man henger etter som et slips. Kan du spare inn 10 minutter på matlaging, 10 minutter på mindre turer til butikken, kanskje hele 30 minutter mindre foran telefonen?

Last ned en skjermapp som viser deg hvor mye tid du faktisk bruker foran skjermer slik at du blir bevisst på å ikke bruke alle friminuttene foran mobilen.


STEG 3. Overvåk arbeidstiden din. I boken "168 Timer" av Laura Vanderkam skriver hun at "i en kultur der "opptatthet" er et tegn på verdi", er det veldig enkelt å feilberegne hvor mye vi faktisk jobber i en uke". De fleste av oss overvurderer vår arbeidsuke i forhold til fritiden vi har, eller kan strukturere vår dag annerledes for å inkludere flere ting fra vår "Liste over 101 drømmer" i vår tid. For eksempel kan det hende at vi jobber mye overtid, men gjør vi mest mulig ut av de 8 timene vi allerede er på jobb? Dette er kanskje spesielt viktig for de som jobber for seg selv. Slå av VARSLER! Med mindre du overvåker en konto som krever umiddelbar handling, om du sjekker hver eneste e-post det øyeblikket det kommer inn, er det en stor forstyrrelse av fokus og mål for dagen. Jeg tar sikte på å bare lese mine e-postmeldinger på spesielle tidspunkt på dagen. Jeg blokkerer av tid til å sjekke e-post og sjekker ikke varsler utenom denne tiden. Hvis du sjekker ting, og du ikke har tid til å gjøre noe med det, og merker det som ulest bare for å lese det igjen senere: du kaster bort tid. Det er litt som å gå i postkassa hver dag og sjekke regningene, for å sette de tilbake til de har forfall.VÆR REALISTISK "Vi kommer aldri til å komme til bunnen av den utfordrende oppgavelisten som de fleste av oss har - enten i listeformat eller annet, eller summende rundt i hjernen vår"- Lorraine Murphy fra" Get Remarkably Organized ". Å anerkjenne at det alltid vil være noe å gjøre, kan hjelpe oss å frigjøre oss selv fra skylden vi ofte føler når vi stopper og tar litt tid for selv. Jeg kan ofte føle at jeg drukner i gjøremål og at jeg aldri kan ta meg fri med god samvittighet. Du må derfor finne ut hva som haster og fordele oppgavene.

Blokker tid i kalenderen din til deg selv... OG HOLD DET! Du kan alltid fullføre oppgaver i morgen... men du kan bare leve denne dagen i dag! Kan høres ut som en klisjé, men det er jo sant, er det ikke? Vær med de du er glad i eller bare vær alene. Det er viktig å ta seg tid til det man vil, slik at ikke livet bare flyr avgårde.Tid til egenpleie.

Dette er et område mange ser som en "luksus". Men er ikke livet ment å bli nytes? Er det ikke meningen at vi skal føle oss bra? Jeg vet i alle fall med meg selv at når jeg har litt tid til selv, så er jeg en mye hyggeligere person å være rundt, jeg tar bedre beslutninger, og jeg har det så mye bedre. De tilsynelatende små tingene har kraften til å gjøre en stor forskjell i livet vårt.


Her er noen veldig små tips fra meg til deg:

- ta deg tid til å skrubbe ansikt og kropp en god peeling mens balsamen din virker et par ganger i uken. Velger du gode produkter med deilig lukt har du et lite spaøyeblikk i en travel hverdag.

- ta på ansiktsmaske mens du rydder huset for kvelden eller mens du lager mat

- sett av en date-tid til deg og gjør noe for å nå dine mål. Det kan være treningsøkter, venninnetid, et kurs eller bare en time til å lese hver søndag.

- legg opp til en enkel hverdag hjemme. Ha treningsklær lett tilgjengelig. Sett ut hudpleien din slik at du ser og husker den hver dag. HA en vannflaske klar i kjøleskapet for å slenge i veka på vei ut.

- bestem deg. Vilje og intensjon er alt!TRE FAVORITTER PÅ TIME MANAGEMENT:

• “168 Hours”- by Laura Vanderkam

• “Work Smarter, Live Better”- by Cyril Peupion (specific to work organisation)

• “Get Remarkably Organised”- by Lorraine Murphy


I salongen kan du lukte deg fram til dine favorittdufter til skrubb og body lotion!


Organic Italian Orange & Jojoba Scrub

Comments


bottom of page