top of page

Vanlige spørsmål rundt hud og skjegg


Hvordan kan jeg forhindre inngrodde hår fra barbering?


Mange sliter med inngrodde hår etter barbering, og særlig de med noe krøller i håret er utsatt for dette da håret ikke vokser rett ut. Første regel er å se på hva du barberer deg med.


Hvis du sliter med inngrodde hår kan barberblad med 1-2 blader være bedre enn et med mange blader, da disse gir mer eksfoliering av huden og kan skape mer irritasjon.


Hva du barberer deg med har også mye å si. Unngå såpebarer, og hvis noe lufter altfor mye er det nok heller ikke en god ide. Noe så enkelt som en


god rens – f.eks. Esse Gel Cleanser kan duge til å barbere seg med.


Sørg for riktig etter-pleie. En spot-on/maske behandling og en lett, men pleiende krem/olje er god hjelpere for å forhindre inngrodde hår. Se mine anbefalinger her. En hud som godt fuktet vil være mindre i fare for inngrodde hår.

Hvis du kan – prøv å ikke barbere deg hver dag.
Jeg er tørr, flasser eller har utslett under skjegget. Hva gjør jeg med det?


Å utføre en eksfoliering er gull for å ha en sunn og komfortabel hud. Dersom du har fullt skjegg får du ikke eksfoliering ved å barbere deg, og du har kanskje ikke noen annen rutine på plass. Få en god rutine på plass som inneholder rens. Her kan du bruke ansiktsrensen din for å gjøre ting enkelt. Dersom du sliter med flass kan du finne egne skjegg rens med ingredienser som begrenser flass.


I tillegg til rens er som sagt eksfoliering veldig viktig. Ved å bruke en skjeggbørste får du løsnet overflødige døde hudceller og du får spredd de naturlige oljene i huden din gjennom skjegget som en bonus.


Det kan være vanskelig å smøre den tradisjonelle kremen inn i skjegget, og derfor er vi så glad i oljer til skjegg. Bruker du ansiktsolje fra Marina Miracle er dette en multitasking produkt som kan brukes både rett i skjegget og på huden etter barbering.


Så kort oppsummert er det mye av det samme som gjelder her som ved hudpleien din: Rens, eksfoliering og tilfør fuktighet.


Gjør skjegg at det er lettere å få akne?


Dette kommer an på hudtypen din. Har du en fet hudtype, med store porer og en høy talgproduksjon kan svaret være ja. Å følge stegene over vil hjelpe i denne situasjonen også. Sliter du med akne så unngå balm og butter for skjegget og gå for oljer som ikke tetter porene.Comments


bottom of page